Lad os starte med starten

august 2018 – efter besøg hos Danmarks bedste frisør

Lige nu er jeg sygemeldt socialpædagog, diagnosen er stress med depression. Hvis nogen havde sagt det til mig for bare 3 år siden, havde jeg rystet på hovedet og sagt; Jeg er ikke typen der får stress!

Nu er jeg klogere, det er ikke en bestemt type, der får stress. Det kan ramme alle. Det kan være arbejdsbetinget stress eller private faktorer, der få læsset til at vælte. Jeg har også lært, at man skal stoppe op og lytte til sig selv, for der er rigtig mange advarselssignaler, når du ved hvad du skal være opmærksom på.

Gennem hele mit liv, har jeg (ligesom ganske mange andre) været udfordret. I min barndom skiftede jeg folkeskole 6-7 gange, hvilket har betydet, at mine ældste veninder har været i mit liv, siden 7. klasse. Der er ingen, jeg kan dele tidlige barndomserindringer med. Jeg er blevet mobbet rigtig meget i skolen, det eneste gode ved det, var at jeg fra en meget tidlig alder lærte at opsætte facader, så der ikke var andre end mig, der vidste hvordan jeg havde det. Den hårde hund var blevet født. Denne facade har fulgt mig siden. I mange år var jeg den eneste jeg regnede med og stolede på. Det er til dels stadig sådan. Dog er jeg forsigtigt begyndt at lukke andre ind. Men angsten for at blive skuffet og svigtet ligger latent i mig. Jeg går hurtigt i forsvarsposition og bliver ekstremt afvisende og til tider ond!!! Det er en af de sider, jeg har lært, at der skal arbejdes med.

Jeg flyttede tidligt hjemmefra, da kemien mellem min pap-far og jeg ikke var særlig god. Han havde, kan jeg se i dag, psykopatiske træk. Hans ord var lov. Blev de ikke fulgt kunne man hurtigt få en på siden af hovedet, en i røven eller stuearrest. Det kunne være virkelig små ting der udløste det. Senere blev han skilt fra min mor, og er ikke i dag en del af mit liv.

Trods den hårde hund facade er jeg et meget omsorgsfuldt menneske, der vil gøre ALT for de mennesker jeg elsker. Jeg passer på andre, før jeg passer på mig selv, og det er der ingen der kan holde til i længden.

Nok for i dag – følg med herinde. Næste indlæg kommer til at handle om de faktorer i mit voksne liv, der i dag gør, at jeg er sygemeldt….. og de tanker jeg har gjort mig om det

Kommentarer modtages meget gerne.

Kh Tina

3 Replies to “Lad os starte med starten”

 1. Hej Tina!
  Tak for dit mod og dermed også din blog! Beundringsværdigt!
  Jeg kan nikke genkendende til mange af dine tanker/følelser/ord!
  Der er meget vi nok kunne dele!
  Jeg er tidl Fys men meget er sket siden!
  Min første alvorlige stress kom efter 1 års drift af en cafe! Og indlæggelse til OBS på hjerteafd!
  Mange år senere og efter en lang trist kærligheds historie som har givet mig en del psykiske ar/symptomer, er jeg nu startet på er metakognitiv kursus!
  Måske du kunne tænke dig at høre lidt mere om det, som dette skrider frem!
  Du er velkommen til at skrive til mig, men ja vil følge dig på din vej!
  Og husk små del mål lyt til dit indre og forkæl dig og sjælen! Bh Trine-Lise

 2. Hej Trine-Lise
  Tusind tak for dit input – det er jeg meget glad for. Jeg vil rigtig gerne høre mere fra dig, det er altid skønt med nye input,
  Kh Tina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *