Kakaomacarons

med chokoladeganash

Ingredienser;
Ganache;
1 3/4 dl. piskefløde
175 gr. Mørk chokolade

Kakaobunde;
150 gr. Mandelmel
150 gr. Flormelis
4 tsk. Kakao
4 æggehvider
150 gr. Sukker
½ dl. Vand.

Sådan gør du:

Bunde;
Sigt mandelmel, flormelis og kakao i en skål – i en ikke for finmasket si. Tilsæt 2 æggehvider og rør den til en ensartet blanding med en dejskraber. Pisk de resterende æggehvider i en anden skål ved højeste hastighed i ca. 1 min. Tilsæt 50 gr. Sukker og pisk indtil hviderne er stive. Laves der andre macarons tilsættes den ønskede farve til marengsen. Bring resten af sukkeret og vand i kog i en tykbundet gryde. Mål med et stegetermometer sukkerlagens temperatur. Den skal være 118 grader. Hæld sukkerlagen i en tynd stråle i skålen med æggehvider og pisk ved lav hastighed. Sørg for at hælde den varme lage ned langs skålens kant, så det ikke sprøjter. Pisk videre ved lav hastighed indtil marengsen er afkølet. Kom halvdelen af marengsen i mandelblandingen og rør det godt sammen til det er ensfarvet. Vend forsigtigt resten af marengsen i med en dejskraber – pas på ikke at slå alt luften ud af blandingen. Kom dejen i en sprøjtepose med rund tylle og sprøjt den ud til små bunde på størrelse med en 5 krone på 2 plader med bagepapir. Der skal være 35 bunde pr. plade. Bank lufthullerne ud af dejen ved at banke bagepladen hårdt ned i bordet et par gange. Lad dem tørre på køkkenbordet ca. ½ time. Forbag 1 plade af gangen. Skru ned for ovnen, og åben lågen, så dampen kan komme ud. Luk igen og bag dem færdige. Lad kagerne køle af på en bagerist. Marengsen er færdig, når de slipper bagepapiret uden problemer.

Forbagning; ca. 5 minutter ved 170 grader varmluftovn

Bagning; ca. 10 minutter ved 140 grader varmluftovn.

Når kagerne er afkølet lægges de sammen 2 og 2 med det ønskede fyld.

Ganache;
175 gr. Mørk chokolade
1 3/4 dl. fløde
Sådan gør du:
Ganache;
Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Bring fløden i kog under omrøring i en lille, tykbundet gryde. Hæld den over chokoladen og lad det stå c. 3 min. Uden omrøring. Rør derefter ganachen sammen til den er ensartet og glat. Dæk den med film – helt nede ved overfladen, så der ikke dannes kondens. Stil den på køl indtil den er helt kold – mindst 4 timer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *